Categories

Login

Abonneer je hier voor updates


 

Remmen

Omdat het met mijn vinger weer goed gaat ben ik langzaam aan weer aan het klussen geslagen. Omdat ik de handrem aan het repareren/vernieuwen ben moesten de remklauwen eraf. Dat was gelijk een mooie gelegenheid om ze te reviseren. In de VS heb ik nieuwe remzuigers besteld, inclusief nieuwe rubber afdichtingen, ringen en ontluchtingsnippels. De verf heb ik hier gekocht bij de onderdelenzaak. Met dit alles kon ik aan de slag.

De eerste tegenslag had ik snel te pakken. De ontluchtingsnippels zaten zo vast dat ze afbraken. Met een linksdraaiende tab heb ik geprobeerd ze eruit te krijgen, maar helaas, die brak ik de nippel af… Er zat niets anders op dan de klauw weg te brengen naar de specialisten, die de nippel er toch uit hebben kunnen krijgen. Hoe? Geen idee, maar ik vond het wel knap werk.

IMG-20130807-00315

Handen in de handschoenen en aan de slag.

De volgende stap was het zandstralen, dat heb ik hier zelf gedaan op de kazerne. Op de foto is de kast te zien waar je dat in doet.

 

Voor en na.

Het verschil is duidelijk te zien

 

Na het stralen heb ik de klauwen gespoten met speciale remmenverf. Deze verf is hittebestendig en zal dus goed blijven zitten. Na het drogen van de lak konden de zuigers weer in de klauwhelften geplaatst worden.

De helften klaar om tegen elkaar gezet te worden.

De helften klaar om tegen elkaar gezet te worden.

Tenslotte heb ik de klauwen weer tegen elkaar aangezet en zijn ze klaar voor montage op de auto.

Klaar voor montage

Leave a Reply